Labels

9.08.2010

TOFU Bagel

I just got bagel from my oven! Hot Hot!
It's smells great! 



nice and soft
I used Tofu instead of using just water. smells like the peanuts butter. 


*Ingredients*  4 bagels   (when I writing in English, I using the US measuring cup.I just let you know.)

7oz (200g) Silky Tofu
1 and 2/3 cups bread flour
1 tbsp sugar
1/2 tsp salt
a little less than 1tsp instant yeast


2 cups of warm water
1 tbsp honey


*Directions*
1,wrap a tofu in kitchen towel and place tofu on the plate. then microwave about 20 seconds. (Please DO NOT too long!) Remove damp towel.
my favorite Tofu!
2,Mix Tofu, flour,sugar,salt and yeast in a bowl. knead for about 10 minutes. let rest for 10 minutes.
Should I say knead or exercise?
3, Cut the dough into 4 equal size. roll it into the rope. These two ends together and shape to doughnut. Let rest for 10 minutes.


4,Preheat oven to 375F. put a pot over the heat and add the honey into the boiled water.
5,Boil bagel for 30 seconds. turn them over and boil another 30 seconds.
6,Bake for 15 minutes.


Tada~!


yum yum??


では、日本語で。


*材料* ベーグル4個分
絹豆腐 200g
強力粉 200g
砂糖 大さじ1
塩 小さじ 1/2
ドライイースト 小さじ1弱
ゆでる時のお湯 2−3カップ
ハチミツ 大さじ1


*作り方*
1,お豆腐をキッチンタオルでくるんでレンジで20秒程チンし水切りする。
2,豆腐、強力粉、砂糖、塩、ドライーストをボウルに入れて混ぜあわせる。10分捏ねる。生地が乾かないようにラップし10分生地を休ませる。
3,4等分し、ロープ状にしたものの端っこをつないでドーナツのような形にする。濡れ布巾をふわっとかぶせて10分休ませる。
4,オーブンを190℃に予熱。お鍋を火にかけハチミツを加える。
5,お鍋で片面30秒ごと茹でる。
6,オーブンで15分程焼いて出来上がり!


普通のお水で作るベーグルよりも、お豆腐ベーグルの方がふわふわムチムチしている気がする〜。豆腐の香りというか、きなこっぽいというか、ピーナツバターっぽい香りがほのかにして美味しいよ!
半分にスライスして、クリームチーズ&ジャム、ハム&レタス&トマト、ピーナツバター&ジャムなどを挟んで食べて下さい。
アボカドとトマトとチーズとハム!
私はクリームチーズとブルーベリージャムの組み合わせが好きだなー。
捏ねるのは慣れるまでちょっと大変だけれど、出来上がると嬉しい!明日は筋肉痛かしらん??
因みにこの紙ナプキン、アメリカンで可愛いでしょ?以前、アメリカで買い込んできました。


美味しそうと思ったら!?こちらをクリック!




4 comments:

  1. Hello! I've been reading your blog since you were a guest on Fed Up With Lunch.

    You did a great job cooking the bagel! It looks delicious!

    ReplyDelete
  2. >DMBY
    Thank you for being a reader of my blog! I still hoping to change the american kids eating habits, and I hope this blog give the people a Japanese food idea.

    Bagel was very yummy! Although, my arms so sore!

    ReplyDelete
  3. >Principessa
    I'm thankful you left a comment often!
    Tofu has good protein, so it would be good for health and Yummy!!!
    I made sandwich with Tomato, avocado, cheese, and ham! I love it!

    ReplyDelete

Cooksnaps

Labels

Japan (134) Sweets (104) for kids (70) cook in the american style (62) column (51) 日本語 (42) America (40) vegetable (34) chocolate (33) fruits (31) diet (25) meat (23) Breakfast (22) healthy (21) travel (20) snack (19) easy (17) item (17) Egg (16) Idea (16) tea (16) Tofu (15) dessert (14) spring (14) rice (13) Bread (12) spice (12) the basics (12) Event (11) Sauce (8) Soy Milk (8) Autumn (5) bento (5) press (5) 郷土料理 (5) book (4) summer (4) Bake shop (3) Movie (3) Seafood (3) Test (3) kagawa (3) noodle (3) plant (3) introduction (2) peanut butter (2) tokyo days (2) trip (2) a (1) fish (1)