It's smells great!
nice and soft |
*Ingredients* 4 bagels (when I writing in English, I using the US measuring cup.I just let you know.)
7oz (200g) Silky Tofu
1 and 2/3 cups bread flour
1 tbsp sugar
1/2 tsp salt
a little less than 1tsp instant yeast
2 cups of warm water
1 tbsp honey
*Directions*
1,wrap a tofu in kitchen towel and place tofu on the plate. then microwave about 20 seconds. (Please DO NOT too long!) Remove damp towel.
my favorite Tofu! |
Should I say knead or exercise? |
4,Preheat oven to 375F. put a pot over the heat and add the honey into the boiled water.
5,Boil bagel for 30 seconds. turn them over and boil another 30 seconds.
6,Bake for 15 minutes.
Tada~!
yum yum??
では、日本語で。
*材料* ベーグル4個分
絹豆腐 200g
強力粉 200g
砂糖 大さじ1
塩 小さじ 1/2
ドライイースト 小さじ1弱
ゆでる時のお湯 2−3カップ
ハチミツ 大さじ1
*作り方*
1,お豆腐をキッチンタオルでくるんでレンジで20秒程チンし水切りする。
2,豆腐、強力粉、砂糖、塩、ドライーストをボウルに入れて混ぜあわせる。10分捏ねる。生地が乾かないようにラップし10分生地を休ませる。
3,4等分し、ロープ状にしたものの端っこをつないでドーナツのような形にする。濡れ布巾をふわっとかぶせて10分休ませる。
4,オーブンを190℃に予熱。お鍋を火にかけハチミツを加える。
5,お鍋で片面30秒ごと茹でる。
6,オーブンで15分程焼いて出来上がり!
普通のお水で作るベーグルよりも、お豆腐ベーグルの方がふわふわムチムチしている気がする〜。豆腐の香りというか、きなこっぽいというか、ピーナツバターっぽい香りがほのかにして美味しいよ!
半分にスライスして、クリームチーズ&ジャム、ハム&レタス&トマト、ピーナツバター&ジャムなどを挟んで食べて下さい。
アボカドとトマトとチーズとハム! |
捏ねるのは慣れるまでちょっと大変だけれど、出来上がると嬉しい!明日は筋肉痛かしらん??
因みにこの紙ナプキン、アメリカンで可愛いでしょ?以前、アメリカで買い込んできました。
美味しそうと思ったら!?こちらをクリック!
Hello! I've been reading your blog since you were a guest on Fed Up With Lunch.
ReplyDeleteYou did a great job cooking the bagel! It looks delicious!
Oh yummy!
ReplyDelete>DMBY
ReplyDeleteThank you for being a reader of my blog! I still hoping to change the american kids eating habits, and I hope this blog give the people a Japanese food idea.
Bagel was very yummy! Although, my arms so sore!
>Principessa
ReplyDeleteI'm thankful you left a comment often!
Tofu has good protein, so it would be good for health and Yummy!!!
I made sandwich with Tomato, avocado, cheese, and ham! I love it!