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2.19.2010

TEAramisu, Apple cake... What is next?


I've only been cooking snacks so far..
I cooked TEAamisu the day before yesterday. I did use tea instead of espresso.


It was good, I also made apple cake yesterday.
hehe.Not only was it easy to make, but it was also so tasty.
I know I have a sweet tooth. How about you?

Here is the recipe of Apple Cake


*Ingredients*
  (for apple filling)
1 and 1/2 apples
1 tbsp butter
2 and 1/2 tbsp brown sugar
1 tbsp dark rum
   (for cake batter)
100g butter
85g brown sugar
2 eggs
100 ml milk
3 to 5 drops of vanilla oil
150g cake flour

1 tsp BP



*Directions*
preheat oven to 360F
1, slice 1 apple, chop coarsely 1/2 apple.
2, boil apples in sugar and butter until they soften and thickens. add rum. heat the alcohol content of rum.
3, cream butter, add sugar. cream together until fluffy and smooth.
4, add egg little by little to butter mixture.
5, add milk slightly(make sure, it's room temperature) , add vanilla oil.
6, combine sifted flour and BP with a spatula.
7, put sliced apple on mold.
8, stir chopped apple into the batter. pour the mixture into the greased pan.
9, Bake for 20 to 25 minutes at 360F.



Tada~! You can bring this to any tea party, it looks gorgeous!


最近お菓子作りにはまっています。
昨日はエスプレッソではなく紅茶液を使ったTeaラミスを作り、大変おいしゅうございました。ええ。


今日は家に余っているリンゴを使ってリンゴケーキを作りました。
ラムをきかせて大人風味。これもまたうまし。


甘い物大好き。けど、嫌いな人っているのかしら?


*リンゴちゃんケーキ*
(リンゴ煮)
リンゴ 1と1/2個
バター 大さじ1
三温糖 大さじ2と1/2
ダークラム 大さじ1


(ケーキ生地)
バター 100g
砂糖 85g
卵 2個
牛乳 1/2カップ
バニラオイル 3〜5滴
薄力粉 150g
ベーキングパウダー 小さじ1


*作り方*
オーブンを180度に予熱する。
1,リンゴ1個をくし切りにし、スライス。リンゴを1/2個分はいちょう切りする。
2,お鍋にりんごとバターと砂糖を入れて煮詰め、汁が少なくなってきたらラム酒を加えアルコールを飛ばしたら、冷やしておく。
3,室温にもどしておいたバターを泡立て器でふわっとなるまで混ぜる。砂糖85gを合わせ混ぜる。
4,バターに溶き卵を少しずつ混ぜていく。
5,室温に戻した牛乳を少しずつ加え、バニラオイルを入れる。
6,ふるった薄力粉とBPを加え、さっくり混ぜる。
7,型にくし切りスライスにした煮リンゴを敷き詰める。
8,残ったいちょう切りの煮りんごを7に加え軽く混ぜ、型に流す。
9,180度に温めておいたオーブンで20-25分焼く。


出来上がり♪
レシピブログ参加中です〜。

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