Labels

2.17.2010

Sakura mochi 桜餅をおやつに。

I got the Sakura Mochi at the store.
Sakura Mochi is a traditional spring season limited sweets for Japanese.
I see it someplace in spring. It let me feel when spring is around the corner.

Sakura Mochi is pink sweet rice cake (MOCHI), and inside is red bean paste (ANKO), wrapped in a pickled leaf of Cherry blossom (SAKURA). 

I really love this sweets!!!!
It look so pretty☆

anyhow, I read the news the Starbucks Coffee Japan has just released  Sakura sweets and drinks and some goods for a limited only! 
Holy Sakura! 
I have to go and grab these!!!


桜餅を店頭で見かけるようになりました。
これが出回り出すと春がそこまで来ているんだなぁと実感します。

可愛いピンクのころっとした見た目、味、香り、大好きです。なんて可愛いんでしょ。
ここだけの話ですが、学生の頃は1人で桜餅を一度に6個くらいは平気で食べていました。だって美味しくて。。

最近、ニュースで、スターバックスから桜の味のドリンクやスイーツが期間限定で出ているということを知ったんですが、こりゃ絶対行かねば。桜好きの名が廃るわ!
梅の次は桃、それから桜、なんて美しい日本の四季でしょう。

No comments:

Post a Comment

Cooksnaps

Labels

Japan (140) Sweets (112) for kids (73) cook in the american style (69) column (51) 日本語 (48) America (41) chocolate (38) vegetable (37) fruits (32) diet (27) easy (27) healthy (25) meat (24) Breakfast (22) Egg (20) dessert (20) tea (20) travel (20) snack (19) item (17) Idea (16) Tofu (16) Bread (14) spring (14) rice (13) spice (12) the basics (12) Event (11) press (9) Sauce (8) Soy Milk (8) bento (6) summer (6) Autumn (5) 郷土料理 (5) Movie (4) book (4) Bake shop (3) Seafood (3) Test (3) kagawa (3) noodle (3) plant (3) introduction (2) peanut butter (2) tokyo days (2) trip (2) 海外バズりレシピ (2) Recipe review (1) a (1) fish (1)