Labels

2.12.2010

Hot Molten Chocolate Cake 黒糖のフォンダンショコラ

you say,The third time is when a thing will succeed?
Yes, you are right!
I finally succeeded this Molten Lava Chocolate Cake!




Are you ready?
Here you go!








Ohhh!!! Meltyyyyy☆
It's sooo good. you may wanna have with ice cream! Best match!


*Ingredients* 4-6 cakes
100g Chocolate
80g unsalted butter
2 eggs
3 tbsp powdered muscovado
2 tbsp pure cocoa powder
4 tbsp low gluten flour


*preheat at 390F
1,Melt butter and chocolate in a double boiler.
2,Combine eggs and sugar, Beat it with an electric mixer in a double boiler until very fluffy.

3, Add the flour and cocoa powder to Chocolate mixture.
4, Fold fluffy egg into chocolate mixture third at a time.


5, pour the batter into the mold.
6, Bake for 5 minutes or so at 390F. (Bake lightly.)


If you wanna eat this later, you may keep this in the refrigerator with the mold.
When you ready to eat, remove a cake from a mold,heat up in a microwave about 8 sec. Hot Chocolate Sauce will come out!

Happy valentine's day!!!


3度目の正直とはよく言ったもので、やっと納得のいくフォンダンショコラを作ることが出来ました!
中から出て来る熱々ソースが冷たいアイスとベストマッチです。超うま〜☆
*材料* 4−6個分
板チョコ 100g
無塩バター 80g
卵 2個
粉末黒糖 大さじ3
ピュアココアパウダー 大さじ2
薄力粉 大さじ4


*200度にオーブンを温めておく。
1,バターとチョコを湯煎にかけて溶かす。
2,卵と砂糖を混ぜ合わせ、湯煎にかけながらハンドミキサーで白っぽくなるまでしっかり泡立てる。
3,薄力粉とココアをチョコレート液に混ぜ合わせる。
4,2の泡立てた卵を3のチョコレート液に3度に分けて混ぜ合わせる。
5,型に流す。
6,200度のオーブンで5分焼く。(焼き具合はお好みで調節して下さい。)


型からはずさずに冷やしておき、食べる時は型からはずしてお皿に置いてレンジで約15秒チンすると熱々ソースが出て来ます!
グラニュー糖でも勿論出来ますが、黒糖を使うことで味に深みとコクが出ます。
私はチョコ系のケーキには黒糖やブラウンシュガーを使うようにしているのー。
是非お試しあれ!


美味しそうと思ったら?
クリック!
レシピブログに参加中です★







No comments:

Post a Comment

Cooksnaps

Labels

Japan (134) Sweets (102) for kids (70) cook in the american style (60) column (51) America (40) 日本語 (40) vegetable (34) chocolate (31) fruits (31) diet (25) meat (23) Breakfast (22) healthy (20) travel (20) snack (19) item (17) Idea (16) tea (16) Tofu (15) easy (15) Egg (14) spring (14) rice (13) Bread (12) dessert (12) spice (12) the basics (12) Event (11) Sauce (8) Soy Milk (8) Autumn (5) bento (5) press (5) 郷土料理 (5) book (4) summer (4) Bake shop (3) Movie (3) Seafood (3) Test (3) kagawa (3) noodle (3) plant (3) introduction (2) peanut butter (2) tokyo days (2) trip (2) a (1) fish (1)