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12.23.2011

MATCHA Green tea Eggnog 抹茶のエッグノッグ

You might know how I like MATCHA Green tea flavor.
I made Muffin, Brulee,  Biscotti, Cookies, Brownies, Latte and etc. with Green Tea!
I'm planning to make Green tea truffle or Green tea steamed cake next♪YumYum!
I just made MATCHA Green tea Eggnog for a Christmas Drink.

It look like a Green veg smoothie! but it's not.
Green tea Eggnog  1 serving
Ingredients
1 Egg
125ml  (1/2 US) cup soy milk
1 tbsp sugar
1 tsp MATCHA Green tea powder 
1 tbsp hot waterRum or Bourbon Whiskey or Brandy or any liqueur to taste
Directions
1. Beat the egg. add milk and sugar, then blend with a hand blender or with a whisk.
2. Pour it into a milk pan. Cook over a low heat. Stirring constantly until thick. (Do not burn it!)
3. Add Hot water slowly to MATCHA Green tea powder. Mix well. Add Green tea mixture and alcohol to egg mixture. Blend well with a hand blender or a whisk.


no need lump for Eggnog.


ぶいーんと混ぜるとふわっとする!



豆乳エッグノッグをアレンジし、抹茶風味にしてみましたー。
抹茶大好き〜♪
エッグノッグって、そもそもは日本の卵酒のような飲まれ方をしていたそうなのだけど、抹茶が入ると、ますますカテキン効果やらビタミンC効果で元気出そうじゃない?
今度、誰かが体調悪い時に作ってあげたいなー。

ハンドブレンダ―を使った料理レシピ
ハンドブレンダ―を使った料理レシピ


抹茶エッグノッグ 1人分
材料
卵 1個
調整豆乳 125ml
砂糖 大さじ1
抹茶 小さじ1
お湯 大さじ1
ウイスキー、ブランデー、ラム、リキュールなどのアルコール お好みの量

作り方
1. 卵を割りほぐし、豆乳と砂糖を加えハンドブレンダーor泡立て器でよく混ぜる。
2. 鍋に入れ弱火で温める。絶え間なくかき混ぜる。少しとろみがついてきたら火を止める。
3. お湯で溶かした抹茶を加え、お好みのアルコールも加え(ノンアルコールでも勿論良い。)、ブレンダーor泡立て器で混ぜる。
ストローの方が飲みやすいです。口の周りが緑になってしまうので。。。


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2 comments:

  1. おはようございます☀
    抹茶~♪♬
    とっても良いですね♬
    豆乳ともあいますよね~♪♬
    それに☆アルコールもチョコっと入ってて、
    香✿もとてもよくって
    すごく素敵ですね♬
    カップ♬もとてもめずらしくってかわいいですね✿

    ReplyDelete
  2. gaoaynさん
    コメントありがとうございます!!
    豆乳ってほのかに甘くって、お抹茶とも合いますよね☆
    個人的に牛乳よりも豆乳が好きで、普段豆乳を飲んでます。体にも良さそう♪
    カップは抹茶の和風な感じを出して、和風の絵付きのものを使ってみました。コレ、おそろいで珈琲カップも持ってるんですが、すごく味があるんですよー。

    ReplyDelete

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