I'm a huge fan of American chewy chocolate chip cookies. I even think I eat cookies much more than Elmo.
I tried make Cookies in american way but with Japanese ingredients Green tea MATCHA.
You knowYou can't buy these cookies at the store.
If you like ice cream, Try the ice cream sandwiches! It's freaking amazing! woooo.
*Ingredients* about 16 cookies
100g (3.5oz) unsalted butter
50g (1/4 U.S.cup) granulated sugar
100g (1/2 U.S. cup)brown sugar
a pinch of salt
1 Egg
150g (1 and 1/5 U.S. cup) flour
1 tbsp MATCHA Green tea powder
1/4 tsp Baking Soda
1/2 U.S. cup coarsely chopped White chocolate or White chocolate chip
*Directions*
Preheat the oven to 330F.
Shift flour, green tea, and BS together.
1.Microwave butter until it melted. Combine sugar and butter together. Add egg and salt, then mix.
2. Combine all powder ingredients with a spatula. Add White chocolate.
3. Drop cookie dough rounded tablespoonfuls onto the parchment paper.
4. Bake 6 to 8 min. Don't over bake!
Nice green tea aroma! |
アメリカンなチョコチャンククッキーが上手に出来たので、アレンジして抹茶とホワイトチョコで作ってみました。
ただ、コーヒーを入れずに抹茶を入れただけ。黒いチョコの代わりにホワイトチョコを入れただけ。
きゃー。
これ、砂糖がキャラメル状になってて食べると外はカリっとしてて中はChewyなの!
しっとりしててちょっとねっちょりしてるっていうのかなー。
うまく出来て嬉しくて30分くらい一人で踊ったり歌ったり、「天才や!」と一人で言って喜びました。ふふ。単純っていいね。
ん〜!お抹茶のいい香り! |
では材料。
*材料*大きめ16枚分
無塩バター 100g
グラニュー糖 50g
三温糖 100g
塩ひとつまみ
卵(M) 1個
薄力粉 150g
抹茶 大さじ1
ベーキングソーダ 小さじ1/4
砕いたホワイトチョコ(またはホワイトチョコチップ) カップ1/2〜2/3
作り方は前回と一緒ですが、今回は下準備の段階で、薄力粉と抹茶とベーキングソーダを合わせてふるっておいて下さい。それ以外は全部一緒です。
濃いめの抹茶がホワイトチョコと合ってる〜。おいし〜。
焼きたてのまだ柔らかい時に、バニラアイスをサンドして食べても美味しいよ。アメリカではよくやる食べ方です。でも、すんごいカロリーは高いと思うのでご注意!
ポチ頂けたら嬉しいっ茶!
No comments:
Post a Comment