Labels

11.15.2011

Oreo Cream Tart オレオのクリームタルト

I'm a Big a fun of 'Cookie & Cream'.
I saw many kind of 'Cookie & Cream' stuff in america, Chocolate, Cheese Cake, Ice Cream, Cream Pie, Cup cakes, Brownies, Milk Shake and so on! but I don't see very much here in Japan.
I don't know how can I handle my life without Cookie and Cream!!!??? Is it possible?
So, I made Oreo Cream tart before I go crazy! 





Black and White, the Red.. It reminds me a 'Cow'!



Ingredients* 6 inch pie plate
  Tart Crust
8 Oreo
2 tbsp butter

   Cream Filling
3 and 1/3 oz (100 cc) milk
1 and 2/3 oz (50 g)marshmallow
1 and 2/3 oz(50 cc) heavy cream  
2 tsp sugar
2 Oreo

   Topping
2 Oreo

Directions
1. In milk pan, Melt marshmallows in milk over low heat. Let cool it slightly.


2. Make Tart Crust. Crash Oreo with a food processor, mix melted butter, put into pie plate. then press with your paw. Keep in the refrigerate for about 30 min.




3. Add sugar to heavy cream, Whip it.
4. Fold 1' in 3' . then, add Crushed Oreo cookies.




5. Pour Cream Filling into pie plate. Let it cool in the refrigerate at least 6 hours. Decorate with Crushed Oreo.




Yaaay!






オレオのクリームタルトを作りました。
クッキー&クリームは、アメリカではとても人気があって、カップケーキやチーズケーキやアイスクリームやブラウニーやシェイクなど色々なものに使われていたけれど、日本ではアイスやチロルチョコくらいしか見かけない。ちょっと残念。。
時々、すごく恋しくなってあれこれ作っています。
これはチーズケーキ。
Cheese Cake

これはカップケーキ。
Cup Cake

で、今回は、クリームタルトにしてみました。

このクリームタルト、マシュマロを使っているんだけど、すごく簡単で応用がきいて便利です。
前にもミントチョコタルトレモンタルトを作ったけど、どれも美味しかったし好評だったよ♪
黒白赤で、牛を連想させるカラー。

あと、私、今回は型の横にも砕いたオレオを敷き詰めたけれど、これやると切り分けた時に崩れやすいような。。底だけでも充分です。お好きな方法でやってみて下さい!

材料* (直径15センチ型)  
  タルト型
オレオ 8枚
バター 大さじ2
  クリーム
牛乳 100cc
マシュマロ 約50g
生クリーム 50cc
砂糖 小さじ2
オレオ 2枚


生クリームを使った料理レシピ
生クリームを使った料理レシピ

  
  トッピング
オレオ 2枚


作り方
1、小鍋に牛乳とマシュマロを入れ弱火にかけ溶かします。溶けたらあら熱をとる。



2、オレオをフードプロセッサーなどで砕いて溶かしバターと混ぜ、型に敷き詰める。ぎゅぎゅっと押す。冷蔵庫で30分程冷やしておく。


3、生クリームに砂糖を加えて固めに泡立てる。


4、1と3をへらで混ぜ合わせ、荒めに砕いたオレオを加えて混ぜ、型に流し入れる。

5、冷蔵庫で6時間以上冷やす。トッピング用のオレオを砕いてぱらぱらとかけてできあがり!!

ラフなスタイルがアメリカっぽくていいかと思います。




レシピブログのランキングに参加中です!英語部門では1位を独占中♪Thank you!クリックお願いいたします!






6 comments:

  1. This is a great entry! I love cookies and cream!

    ReplyDelete
  2. Thank you for your comment, DMBY! How have you been?
    When I was making this,I couldn't stop sneaking Oreo cookies!! Yum♪

    ReplyDelete
  3. こんにちは♪♬
    わ~♪♬オレオでとっても素敵✿なタルト♪
    すっごく嬉しいです♪♬それに☆
    材料もとてもそろいやすくって
    作りやすくって
    とっても美味しそうです~♪♬
    マシュマロ♪や生クリーム♪
    口当たりなめらかで
    とっても食べてみたいです~^^♪

    ReplyDelete
  4. gaoaynさん、こんにちは!
    このクリームタルト、ものすごく簡単にできるので、いつも作れるように私はマシュマロは家に買い置きしてます!
    これは割と柔らかめのムースなんですが、しっかり固めたい場合は、マシュマロを少し増やすとうまくいきますよ♪
    時々オレオが出て来て、ザクっとした食感もして楽しいです!
    しかし!食べた後は鏡をチェックして下さいね。。歯にオレオがつきます。。

    ReplyDelete
  5. this is a wonderful idea!! some of your recipes are so amercian!! Where did you learn to bake like this?! The cake looks very good =)

    ReplyDelete
  6. ねこちゃん、コメントありがとう!
    I like american way. its simple, easy, fun and reasonable.
    I didn't learn american food, I have bought american cooking book, and checking food blog on internet. that's all♪
    Anyway, 'Cookie and Cream' is my favorite!!!

    ReplyDelete

Cooksnaps

Labels

Japan (137) Sweets (106) for kids (71) cook in the american style (63) column (51) 日本語 (42) America (40) vegetable (34) chocolate (33) fruits (32) diet (26) meat (24) healthy (23) Breakfast (22) travel (20) easy (19) snack (19) Egg (17) item (17) tea (17) Idea (16) Tofu (16) dessert (16) spring (14) rice (13) Bread (12) spice (12) the basics (12) Event (11) Sauce (8) Soy Milk (8) summer (6) Autumn (5) bento (5) press (5) 郷土料理 (5) book (4) Bake shop (3) Movie (3) Seafood (3) Test (3) kagawa (3) noodle (3) plant (3) introduction (2) peanut butter (2) tokyo days (2) trip (2) a (1) fish (1)