Some Noodles make me feel guilty, somehow. but not that much guilty with SOBA noodle.
Why? because its from buckwheat.
I made Buckwheat Crepe filled with AZUKI (sweet red beans paste) Whipped cream!
*Ingredients* 1 Cup = 250ml
Buckwheat Crepe 12 servings
65g (1/2 cup) Buckwheat flour
250 ml (1 cup) Milk
2 tsp Olive oil or Vegetable oil
a pinch of salt
1 tsp sugar
1 Egg
AZUKI Whipped Cream
100 ml (1/3 cup and 2 tsp) Heavy cream
1 can (200g) of sweetened AZUKI red bean paste (TSUBUAN)
*Directions*
1. In a bowl, Whisk all crepe ingredients together. mix well until smooth. Keep it in refrigerator at least for 1 hour.
2. Heat lightly greased non- stick skillet over medium heat. . pour the batter onto skillet and spread thinly. Flip it when it cooked. make 12 crepes. let them cool.
3. In a chilled bowl, Whip cream until soft peaks foam. add AZUKI beans and Mix well.
4. Place about 3 tbsp of Whipped cream on a crepe. then Roll up!
and, you can make a galette with this crepe!
Make a crepe in a skillet over low to medium heat, then place egg, ham. and cheese on a crepe. put a little bit salt and pepper. Cover with a lid until it cooked. and fold up the edges!
and, If you have a pancake mix in your pantry, You should to try cook this AZUKI whipped cream with Pancake!
In Japan, We call this as a 'DORAYAKI'.
DORAYAKI is supposed to filled sweetened AZUKI beans paste between two of pancakes. That's the most basic one.
and There are Azuki whipped cream one in these days. I like both. so yum!
そば粉のクレープを作りました。
ホイップクリームに市販の缶詰のつぶあんを混ぜてくるっと巻くだけで、簡単に和風デザートができます。
*材料*
そば粉のクレープ 12枚
そば粉 65g
牛乳 250 ml
塩 ひとつまみ
サラダ油、またはオリーブ油 小さじ2
砂糖 小さじ1
小豆ホイップ
タカナシのクリームホイップ40 100 ml
缶詰の粒あん 一缶(200g程度)
*作り方*
1. クレープの材料をボウルに入れて泡立て器で混ぜる。(そば粉はとてもサラサラなのでふるう必要なしです!ラクチン!)冷蔵庫で1時間以上生地を休ませる。
2.薄くバターかオイルを塗ったフライパンを中火にかけ、クレープを焼いていきます。焼けたら冷ましておく。
3. 別のボウルに生クリームを泡立てます。この時、ボウルの底に氷水をあてると泡立ちやすい。ホイップ状になったら、粒あんを加えてさっくり混ぜます。
4.約大さじ3くらいのホイップクリームをクレープ生地の上に置き、くるっと巻いてできあがり!!
このそば粉のクレープを使って、ガレットも作れます。
クレープを軽めに焼いて、弱火から中火にし、クレープ生地の上にハム、とろけるチーズ、卵を割り入れ、塩こしょうしたら蓋をして卵に火が入るまで待ちます。四隅を折ったらできあがり!
それから、この小豆ホイップで生どらも作れます!
ホットケーキミックスで小さめのホットケーキを焼いて、冷えたらホイップを挟んでできあがり!これも美味しいので是非オススメですよー♪
お!と思ったら、クリック頂けると光栄です。
Why? because its from buckwheat.
I made Buckwheat Crepe filled with AZUKI (sweet red beans paste) Whipped cream!
*Ingredients* 1 Cup = 250ml
Buckwheat Crepe 12 servings
65g (1/2 cup) Buckwheat flour
Buckwheat flour=SOBAKO |
250 ml (1 cup) Milk
2 tsp Olive oil or Vegetable oil
a pinch of salt
1 tsp sugar
1 Egg
AZUKI Whipped Cream
100 ml (1/3 cup and 2 tsp) Heavy cream
1 can (200g) of sweetened AZUKI red bean paste (TSUBUAN)
It's cooked, sweetened. you might be able to find it in Asian super. |
*Directions*
1. In a bowl, Whisk all crepe ingredients together. mix well until smooth. Keep it in refrigerator at least for 1 hour.
2. Heat lightly greased non- stick skillet over medium heat. . pour the batter onto skillet and spread thinly. Flip it when it cooked. make 12 crepes. let them cool.
light brown! |
4. Place about 3 tbsp of Whipped cream on a crepe. then Roll up!
Yum! |
Elegant! |
and, If you have a pancake mix in your pantry, You should to try cook this AZUKI whipped cream with Pancake!
Pancake AZUKI Whipped cream Sandwich! |
DORAYAKI is supposed to filled sweetened AZUKI beans paste between two of pancakes. That's the most basic one.
and There are Azuki whipped cream one in these days. I like both. so yum!
そば粉のクレープを作りました。
ホイップクリームに市販の缶詰のつぶあんを混ぜてくるっと巻くだけで、簡単に和風デザートができます。
*材料*
そば粉のクレープ 12枚
そば粉 65g
牛乳 250 ml
塩 ひとつまみ
サラダ油、またはオリーブ油 小さじ2
砂糖 小さじ1
小豆ホイップ
タカナシのクリームホイップ40 100 ml
缶詰の粒あん 一缶(200g程度)
*作り方*
1. クレープの材料をボウルに入れて泡立て器で混ぜる。(そば粉はとてもサラサラなのでふるう必要なしです!ラクチン!)冷蔵庫で1時間以上生地を休ませる。
2.薄くバターかオイルを塗ったフライパンを中火にかけ、クレープを焼いていきます。焼けたら冷ましておく。
3. 別のボウルに生クリームを泡立てます。この時、ボウルの底に氷水をあてると泡立ちやすい。ホイップ状になったら、粒あんを加えてさっくり混ぜます。
4.約大さじ3くらいのホイップクリームをクレープ生地の上に置き、くるっと巻いてできあがり!!
このそば粉のクレープを使って、ガレットも作れます。
クレープを軽めに焼いて、弱火から中火にし、クレープ生地の上にハム、とろけるチーズ、卵を割り入れ、塩こしょうしたら蓋をして卵に火が入るまで待ちます。四隅を折ったらできあがり!
それから、この小豆ホイップで生どらも作れます!
ホットケーキミックスで小さめのホットケーキを焼いて、冷えたらホイップを挟んでできあがり!これも美味しいので是非オススメですよー♪
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Hmmm, I will have to try and find this in Barcelona... looks excellent.
ReplyDeleteおいしそう~ I like Dorayaki! the creamy filling of yours looks truly delicious ( 。・_・。) I tried to do some too some monthes ago! please have a look (*^^*)
ReplyDeletehttp://www.nekoblog.ch/dorayaki-on-a-rainy-day
おはとうございます♪
ReplyDeleteわ♬
小豆ホイップ♪
とっても美味しそうですね♪
それに☆そば粉☆で風味や食感♪
もとっても良くって美味しそうですね✿
そば粉☆のガレット☆も
とっても美味しそうです(^^♪
卵☆
とってもいい具合ですね♪
Hi oreneta!
ReplyDeleteI think you can find Buckwheat flour in the organic grocery store too.
Barcelona sounds really beautiful and have lots of art! I hope I can visit there someday!
miao-ねこちゃん☆
ReplyDeleteI saw your DORAYAKI! I must to say its sooo gorgeous!
I love green tea one♪ I should try Green tea DORAYAKI next time!!
gaoaynさん
ReplyDeleteいつもありがとうございまっす!
そば粉のクレープ、やっぱりお蕎麦のあの独特の香りがちょっとするんですよー。とってもジャパニーズな感じ♪
クレープはクリームやアイスなど甘いものでもよし、ハムや卵などしょっぱいものとも相性よしで万能ですよねー。
多めに作ってプラスチックバッグに入れて冷凍しましたよ!いつでも食べれる!