Labels

11.06.2011

Buckwheat Crepes and AZUKI Whipped Cream そば粉のクレープとあずきのホイップ

I like SOBA noodle.
Some Noodles make me feel guilty, somehow. but not that much guilty with SOBA noodle.
Why? because its from buckwheat.
I made Buckwheat Crepe filled with AZUKI (sweet red beans paste) Whipped cream!




  *Ingredients*  1 Cup = 250ml
Buckwheat Crepe 12 servings
65g (1/2 cup) Buckwheat flour
Buckwheat flour=SOBAKO

250 ml (1 cup) Milk
2 tsp Olive oil or Vegetable oil
a pinch of salt
1 tsp sugar
1 Egg

AZUKI Whipped Cream
100 ml (1/3 cup and 2 tsp) Heavy cream
1 can (200g) of sweetened AZUKI  red bean paste (TSUBUAN)
It's cooked, sweetened. you might be able to find it in Asian super.

   *Directions*
1. In a bowl, Whisk all crepe ingredients together. mix well until smooth. Keep it in refrigerator at least for 1 hour.

2. Heat lightly greased  non- stick skillet over medium heat.  . pour the batter onto skillet and spread thinly. Flip it when it cooked. make 12 crepes. let them cool.
light brown!
3.  In a chilled bowl, Whip cream until soft peaks foam. add AZUKI beans and Mix well.

4. Place about 3 tbsp of Whipped cream on a crepe. then Roll up!


Yum!
and, you can make a galette with this crepe!
Elegant!
Make a crepe in a skillet over low to medium heat, then place egg, ham. and cheese on a crepe. put a little bit salt and pepper.  Cover with a lid until it cooked. and fold up the edges!


and, If you have a pancake mix in your pantry, You should to try cook this AZUKI  whipped cream with Pancake!
Pancake AZUKI Whipped cream Sandwich!
In Japan, We call this as a 'DORAYAKI'.
DORAYAKI is supposed to filled  sweetened AZUKI beans paste between two of pancakes. That's the most basic one.
and There are Azuki whipped cream one in these days. I like both. so yum!

そば粉のクレープを作りました。
ホイップクリームに市販の缶詰のつぶあんを混ぜてくるっと巻くだけで、簡単に和風デザートができます。


  *材料*
そば粉のクレープ 12枚
そば粉 65g
牛乳 250 ml
塩 ひとつまみ
サラダ油、またはオリーブ油 小さじ2
砂糖 小さじ1


小豆ホイップ
タカナシのクリームホイップ40   100 ml
缶詰の粒あん 一缶(200g程度)


*作り方*
1. クレープの材料をボウルに入れて泡立て器で混ぜる。(そば粉はとてもサラサラなのでふるう必要なしです!ラクチン!)冷蔵庫で1時間以上生地を休ませる。

2.薄くバターかオイルを塗ったフライパンを中火にかけ、クレープを焼いていきます。焼けたら冷ましておく。

3. 別のボウルに生クリームを泡立てます。この時、ボウルの底に氷水をあてると泡立ちやすい。ホイップ状になったら、粒あんを加えてさっくり混ぜます。

4.約大さじ3くらいのホイップクリームをクレープ生地の上に置き、くるっと巻いてできあがり!!

このそば粉のクレープを使って、ガレットも作れます。
クレープを軽めに焼いて、弱火から中火にし、クレープ生地の上にハム、とろけるチーズ、卵を割り入れ、塩こしょうしたら蓋をして卵に火が入るまで待ちます。四隅を折ったらできあがり!

それから、この小豆ホイップで生どらも作れます!
ホットケーキミックスで小さめのホットケーキを焼いて、冷えたらホイップを挟んでできあがり!これも美味しいので是非オススメですよー♪

お!と思ったら、クリック頂けると光栄です。






6 comments:

  1. Hmmm, I will have to try and find this in Barcelona... looks excellent.

    ReplyDelete
  2. おいしそう~ I like Dorayaki! the creamy filling of yours looks truly delicious ( 。・_・。) I tried to do some too some monthes ago! please have a look (*^^*)
    http://www.nekoblog.ch/dorayaki-on-a-rainy-day

    ReplyDelete
  3. おはとうございます♪
    わ♬
    小豆ホイップ♪
    とっても美味しそうですね♪
    それに☆そば粉☆で風味や食感♪
    もとっても良くって美味しそうですね✿
    そば粉☆のガレット☆も
    とっても美味しそうです(^^♪
    卵☆
    とってもいい具合ですね♪

    ReplyDelete
  4. Hi oreneta!
    I think you can find Buckwheat flour in the organic grocery store too.
    Barcelona sounds really beautiful and have lots of art! I hope I can visit there someday!

    ReplyDelete
  5. miao-ねこちゃん☆
    I saw your DORAYAKI! I must to say its sooo gorgeous!
    I love green tea one♪ I should try Green tea DORAYAKI next time!!

    ReplyDelete
  6. gaoaynさん
    いつもありがとうございまっす!
    そば粉のクレープ、やっぱりお蕎麦のあの独特の香りがちょっとするんですよー。とってもジャパニーズな感じ♪
    クレープはクリームやアイスなど甘いものでもよし、ハムや卵などしょっぱいものとも相性よしで万能ですよねー。
    多めに作ってプラスチックバッグに入れて冷凍しましたよ!いつでも食べれる!

    ReplyDelete

Cooksnaps

Labels

Japan (140) Sweets (112) for kids (73) cook in the american style (69) column (51) 日本語 (48) America (41) chocolate (38) vegetable (37) fruits (32) diet (27) easy (27) healthy (25) meat (24) Breakfast (22) Egg (20) dessert (20) tea (20) travel (20) snack (19) item (17) Idea (16) Tofu (16) Bread (14) spring (14) rice (13) spice (12) the basics (12) Event (11) press (9) Sauce (8) Soy Milk (8) bento (6) summer (6) Autumn (5) 郷土料理 (5) Movie (4) book (4) Bake shop (3) Seafood (3) Test (3) kagawa (3) noodle (3) plant (3) introduction (2) peanut butter (2) tokyo days (2) trip (2) 海外バズりレシピ (2) Recipe review (1) a (1) fish (1)