ケーキスポンジにクリームチーズやフロスティング(クリーム状で市販されてるものがある。)を混ぜて、ボール状に丸め、それに棒をさし、チョコをかけてデコレーションするというもの。
最近日本のスタバにもあるそうですね。
材料は量ってないのですが(そうです。わたすがMs. テキトーです!)スポンジ生地を天板に一枚分焼いて、フードプロセッサーで粉々にし、そこにクリームチーズを加えまたフードプロセッサーで混ぜ、丸め、棒をさし、チョコをかけて作ってみましたの。
棒がないのでストローをさしてみました。 |
左のがアラザン。右のがクッキーをビスケットを砕いたもの。 |
チョコを溶かしてくぐらせます。 |
たこ焼きじゃぁないよ。さして冷やし固めます。 |
屋台のりんご飴みたいな固め方! |
むむ!お味は美味しい!けど、カロリー高そう!こういうのって子供が好きそう☆
ちゃんと量って作れば良かったなぁ。今度はホワイトチョコのも作りたいなぁ。
また挑戦してみようと思います。
やっぱりたこ焼きに見えると思ったら、どうぞ下のボタンにポチを!
Hello from sunny California! How are you? My name is Mario. I wanted to stop by and say thank you for following my blog. It is an honor. If you ever have any questions, please ask and I will try to answer. Your sweet treats look so good. How do you say "drool" in Japanese? Again thanks! I love Japanese food and now I love it more.
ReplyDeleteThank you for the comment dear mario,
ReplyDeleteI'm doing great!
'drool' is 'YODARE ga Deru.' in Japanese language.
I made Cakepop because I wanted to do it, as like some american people do! American sweets idea inspired me a lot!!
Anyway, Thank you for your kind comment.
I love Japanese food too!