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12.31.2010

簡単チキンテリーヌ 焦がしバターの黒こしょうソース

モニター当選し頂いたGABANの黒こしょう、何に使おうかずっと考えていました。
レシピブログのGABANスパイスを使った肉料理レシピモニター参加中
スパイシーなMac&Cheeseもいいしー、チキンのオーブン焼きもいいしー。うーん。。。

もうすぐお正月だし、簡単に出来て見栄えするものを作ろうと思って、チキンテリーヌを作ってみたよー。


鶏ももミンチで作るので簡単です。
チキンテリーヌ
*材料*
鶏ももミンチ 245g
豆腐 120g
卵 1個
塩 小さじ1
醤油 小さじ1
黒こしょう 適宜

お好みの野菜 適量:にんじん、いんげん、レンコン、ブロッコリーを今回使いました。

*作り方*
豆腐は30分以上水切りしておく。
野菜は茹でておく。
型にラップを敷いておく。(牛乳パックなどでもいいと思います。)
蒸し器を沸かしておきます。

1、野菜以外の材料を全てフードプロセッサーに入れて混ぜ合わせます。もしくは手で混ぜる。

2、1'を型に流し込み、野菜を並べていきます。(切った時の断面を頭に描きながら野菜を並べて下さい。私、ちょい失敗しましてん。。)

3、中火で20-25分蒸します。

4、冷えたら切って盛りつけます。
ガーン!!!思ったようにキレイに出来なかった!!!


上に飾ってごまかし。。。これでいいのだー!
鶏は結構あっさりしているので、焦がしバターの黒こしょうソースをつけて頂きます。私は塩こしょうでシンプルな味に仕上げたけれど、お好みでガーリックパウダーやしょうゆなどを加えても美味しいです。

ソース
*材料*
バター30g
塩、黒こしょう 各適宜

*作り方*
1、ミルクパン、もしくはフライパンでバターを溶かしていきます。

2、泡泡してきたら弱火に。

3、塩、こしょうを入れます。バターが焦げてきたら火を止める。

4、熱を冷まし、冷蔵庫で少し冷やします。
5、シャーベットくらいの固さになったら混ぜてホイップ状にします。これを添え、上から少しこしょうをパッパで出来上がり。

あのね、すごく簡単で材料もシンプルなんだけど、想像よりずっと美味しく出来るの!
スパイス類は黒こしょうしか入ってないんだけれど、もっと複雑な奥行きのある味がするんだわ〜!
是非作ってみて下さいね。

年忘れクリックをお願いします。


Here is English recipe!
It's easy tofu chicken terrine.

*Ingredients*
about 8.5 oz Ground Chicken (Dark meat)
about 4 oz Tofu(Silk)
1 Egg
1 tsp salt
1 tsp soy sauce
Black pepper to taste
carrots, green beans,lotus root, broccoli to taste. (You can also use mushroom or asparagus or young corn  if you like.)

*Directions*
1,wrap a tofu in kitchen towel and place tofu on the plate. then microwave about 20 seconds. (Please DO NOT too long!) Remove damp towel.

2, whatever cut vegetable you desire.

3, place on parchment paper on terrine pan or loaf pan.

4, preheat steamer to medium heat.

5, In a food processor, Blend ground chicken, tofu, egg, salt, soy sauce and black pepper together.

6, Spread half of chicken filling into pan, and place some vegetable, then cover the vegetable with filling.

7, Cover with parchment paper, Steam for 20-25 minutes.

8, Cool terrine, then slice.


Scorched butter paste sauce
*Ingredients*
1 oz  butter
salt and black pepper to taste

*Directions*
1, In a pan, melt butter a medium heat.
2, When it start bubbly, reduce the heat down.
3, Add salt and pepper.
4, Turn off the gas, when it scorched
5, Cool down, put in fridge. When it turns as soft as sherbet, mix and make a paste.

I hope you enjoy a Tofu Chicken terrine!

2 comments:

  1. I've come to learn but have to use a translator. Is there any chance you could add a button for translation to your sidebar. I really like the food and recipes you feature here. I hope you have a wonderful day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  2. Dear Mary,
    I'm so sorry for the inconvenience. Thank you for your kind words. It's sweet.
    I putted translator on sidebar, right away. but I will write this recipe in English as soon as possible.
    I'm sorry I've been very lazy... Thank you for reading!!!

    ReplyDelete

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