Labels

4.12.2010

Roll Cake with Mascarpone Cream

My most favorite place to go is grocery store.
Is this strange?
But I love there. I just so happy and enjoy when I hanging around there. sooo much fun!

Today, I found cute strawberry at the grocery store.

It inspired me to make a Roll Cake!

Here is a recipe.

*ingredients*
 (Roll Cake) -- 8 inch× 8 inch pan
2 eggs
1/4 cup granulated sugar
1/4 cup flour 
2 tsp milk

*directions*
preheat oven to 360F
place parchment paper on the pan.

1,Beat in yolk and half of sugar well. then, combined sifted flour.

2,Beat egg white with an electric mixer. add the rest of the sugar.

3,mix meringue into yolk mixture third at a time. add milk.

4, Pour into the pan.Bake for 10 minutes.

  (Mascarpone Cream) 
50ml (1+2/3oz) heavy cream
3〜4 tbsp granulated sugar
50ml (1+2/3 oz) Mascarpone cheese

1,Whip heavy cream and sugar with whisk.
2,mix mascarpone together!

*decoration*
When cake sponge is cool, place cream and some strawbwrries.


Roll cake up!
Roll Cake is very popular cake in Japan!
Hope you like this!!!



マスカルポーネクリームのイチゴロールケーキ
*材料*
(ロールケーキ) ーー 約20cm×20センチ天板
卵2個
グラニュー糖40g
薄力粉30g
牛乳小さじ2


*作り方*
オーブンを180度に温めます。
天板にオーブンシートをしいておきます。


1、半量の砂糖と卵黄を泡立て、ふるった薄力粉を混ぜる。
2、卵白を電動ミキサーで泡立てて、残りの砂糖を加える。
3、メレンゲを3度に分けて卵黄液に混ぜ合わせる。牛乳を加える。
4、天板に流し入れ、10分焼く。


(マスカルポーネクリーム)
生クリーム50ml
グラニュー糖大さじ3
マスカルポーネチーズ50ml


1,生クリームに砂糖を加え七分立てする。
2,マスカルポーネチーズをあわせる。


*飾り付け*
スポンジが冷えたら、クリームをのばしお好きな量のいちごを散らす。
ぐるっと巻く!


マスカルポーネを加えるとコクがあって濃厚です!
簡単なのにふるふるやわやわの生地が出来ますよー☆

さてさて、レシピブログに参加中です!どうぞクリックを。遠慮なく!さぁ!さぁ!

2 comments:

Cooksnaps

Labels

Japan (135) Sweets (104) for kids (71) cook in the american style (63) column (51) 日本語 (42) America (40) vegetable (34) chocolate (33) fruits (31) diet (25) meat (24) Breakfast (22) healthy (22) travel (20) snack (19) easy (18) Egg (17) item (17) Idea (16) Tofu (16) tea (16) dessert (14) spring (14) rice (13) Bread (12) spice (12) the basics (12) Event (11) Sauce (8) Soy Milk (8) Autumn (5) bento (5) press (5) 郷土料理 (5) book (4) summer (4) Bake shop (3) Movie (3) Seafood (3) Test (3) kagawa (3) noodle (3) plant (3) introduction (2) peanut butter (2) tokyo days (2) trip (2) a (1) fish (1)