Hot Chocolate drink would be nice for special occasion.
Well, How about Green Tea Hot Chocolate drink? Nice?
Let's make it!
*Ingredients* 12 sticks
200g Chopped White Chocolate
2 tbsp MATCHA Green Tea powder
2 tbsp Hot water
2 tsp Condensed milk
*Directions*
1. Set parchment paper on your3 inch × 8 inch square mold. (or you can use silicon ice-cube tray.)
2. In a cup, place Green tea powder, Add Hot water and Whisk until Green tea powder is completely dissolved.
3. In a Bowl, Put Chocolate and Condensed Milk, then Melt them in a double boiler. (Keep your water warm like your bathtub water, Please do not boiling it.White Chocolate is easy to separate.OK?)
4. Add Matcha Green tea into the Chocolate. Stir it with a spatula.
5. Pour it in a mold or ice-cube tray. Cool in the refrigerator until set.
6. Cut into 12 pieces, and Skewer each cubes with a sticks.
7. To make Hot Chocolate: Heat a mug of a Milk, and Put a Chocolate in a milk and Mix well! Woo! Yum!!!
You can enjoy eating it as a fudge but also can use as Hot Chocolate! Neat!
ずっと気になっていた、Hot Chocolate on a Stickというのを作ってみました。
これはね、ホットミルクに入れて、くるくる混ぜるとチョコレートが溶けてホットチョコレートになるっていうものなんだけど、私は前からこれの抹茶バージョンのを作ってみたかったのよー!
Let's make it!
*Ingredients* 12 sticks
200g Chopped White Chocolate
2 tbsp MATCHA Green Tea powder
2 tbsp Hot water
2 tsp Condensed milk
*Directions*
1. Set parchment paper on your3 inch × 8 inch square mold. (or you can use silicon ice-cube tray.)
2. In a cup, place Green tea powder, Add Hot water and Whisk until Green tea powder is completely dissolved.
3. In a Bowl, Put Chocolate and Condensed Milk, then Melt them in a double boiler. (Keep your water warm like your bathtub water, Please do not boiling it.White Chocolate is easy to separate.OK?)
4. Add Matcha Green tea into the Chocolate. Stir it with a spatula.
5. Pour it in a mold or ice-cube tray. Cool in the refrigerator until set.
6. Cut into 12 pieces, and Skewer each cubes with a sticks.
7. To make Hot Chocolate: Heat a mug of a Milk, and Put a Chocolate in a milk and Mix well! Woo! Yum!!!
You can enjoy eating it as a fudge but also can use as Hot Chocolate! Neat!
ずっと気になっていた、Hot Chocolate on a Stickというのを作ってみました。
これはね、ホットミルクに入れて、くるくる混ぜるとチョコレートが溶けてホットチョコレートになるっていうものなんだけど、私は前からこれの抹茶バージョンのを作ってみたかったのよー!
ネットで調べてみたけど、今のところ誰も作ってないみたいだし、試してみるっきゃないって訳よ!(私の言い回しなんか古い?)
あのね、何度か試作をしてみたのだけど、トリュフっぽい感じに生クリームを入れるとうまく固まらない。もう思い切って入れないで作ってみたわ。
*材料* 12個分 8cm × 12cmの型 orシリコン製の製氷皿で12個分
刻んだホワイトチョコ 200g
抹茶 大さじ2
お湯 大さじ2
コンデンスミルク 小さじ2
*作り方*
1. 型にオーブンシートなどを敷いておく。(シリコン型の場合は必要なし。)
2. 抹茶にお湯を加えダマがなくなるまでよく溶かす。
3. ボウルにコンデンスミルクとチョコを入れ、湯煎にかけて溶かす。(ホワイトチョコは分離しやすいので、お風呂のお湯ぐらいの熱さのお湯でじんわーり溶かして下さい。)
4. 抹茶を混ぜ、型に流す。
5. 冷蔵庫で冷やし固め、固まったら12個に切り分ける。棒をゆっくり刺す。
6. ホットミルク一杯分に一個混ぜ溶かすと抹茶のホットチョコレートができます。
このままだとカレーのルーにそっくりなので、マシュマロなどをトッピングしても可愛いと思います。
ギフトにも良いと思うの。
ギフトにも良いと思うの。
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抹茶にはまっている友達に作ってプレゼントしました。カフェで飲む抹茶ラテより美味しいと言ってくれました!
ReplyDeleteカフェの抹茶ラテより美味しいなんて!嬉しいです〜♪
Deleteありがとうございます☆