Labels

2.10.2012

Chocolate Peanuts Butter Balls for your Valentine's treats.バレンタインに!ピーナツバターのチョコボール♪

さてさて、今年のバレンタインも父くらいにしかチョコをあげる予定のない私。
簡単に済ましちゃいたいなーってことで、ピーナツバターのチョコボールを作りました♪

アメリカのReese's のpeanuts butte cupという超有名なお菓子があるのだけど、それって、カップ型にピーナツバターが入ったチョコレートで、はじめは「エーーー。別に、ピーナツバター好きじゃないんですけど私。。」と思いながら食べてたのが、段々好きになってきて、今ではピーナツバターとチョコのコンビはマジで神!とまで思うように。

それを少々アレンジし、ボールにしてみたよ。

ハート♥♥


すっごい簡単なはずなのに、いびつな仕上がりですいません。。へへ。。
ピーナツチョコみたいな感じの味なので、ピーナツバターに慣れてない方でも大丈夫かと思います。

ではレシピ♪
 *材料* 9個分
ピーナツバター 大さじ3
砕いたダイジェスティブビスケット 大さじ5
板チョコ 1枚(ガーナは58gでした。)
トッピング アラザンなどをお好みで。

*作り方*
1. 砕いたビスケットとピーナツバターを混ぜて、9等分し、ラップなどで丸める。

2. 小さく刻んだ板チョコを湯煎し溶かし、先ほど作ったピーナツバターボールをくぐらせる。

3. 飾り付けをし、固まればできあがり!
たこ焼きに見える?違うよ。チョコよ。

私はプレーンタイプのダイジェスティブビスケットを使いましたが、マリービスケットやリッツみたいなクラッカーなどでもOKです!

大量生産して配るのにもピッタリです。
お試しあれ〜♪


レシピブログのランキングに参加中です。下のボタンにクリック頂けたら嬉しいでっす☆


I believe American is peanuts butter lover! Japanese people don't eat peanuts butter that much.
I miss Reese's peanuts butter Chocolate cup.
So, I wanted to use peanuts butter for this Valentine's day.

 Super easy! yum! Just try!!!

 *Ingredients* 9 balls
3 tbsp peanuts butter
5 tbsp crushed McVitie's biscuit
58g Chopped chocolate
Sprinkles for topping

 *Directions*
1. Crush biscuits in the plastic bag.
2. Cream together crushed biscuit and peanuts butter.

3. Form them into small 9 balls with the plastic wrap.

4. Melt chocolate in a double boiler. Dip ball into the melted chocolate, place cake on a parchment paper.

5. Sprinkle on balls if you desire. let it cool in the refrigerator.
yum yum!

2 comments:

  1. おいしいい~ they look so good! I love the dark chocolate with the cute and colorful hearts =) very lovely!

    ReplyDelete
  2. ねこちゃん
    ありがとう! Its very easy! If I have my kids, I would cook this! because its fun and easy and cute☆ hehe!

    ReplyDelete

Cooksnaps

Labels

Japan (137) Sweets (106) for kids (71) cook in the american style (63) column (51) 日本語 (42) America (40) vegetable (34) chocolate (33) fruits (32) diet (26) meat (24) healthy (23) Breakfast (22) travel (20) easy (19) snack (19) Egg (17) item (17) tea (17) Idea (16) Tofu (16) dessert (16) spring (14) rice (13) Bread (12) spice (12) the basics (12) Event (11) Sauce (8) Soy Milk (8) summer (6) Autumn (5) bento (5) press (5) 郷土料理 (5) book (4) Bake shop (3) Movie (3) Seafood (3) Test (3) kagawa (3) noodle (3) plant (3) introduction (2) peanut butter (2) tokyo days (2) trip (2) a (1) fish (1)