Labels

10.29.2010

Bento 明日のお弁当。


Here is tomorrow's Bento.
Salmon, meat balls, tomatoes, carrots, cooked beans and Rice.
I think it's healthy.

明日のお弁当をこさえました。
ちょっと詰めるの前よりうまくなってきたんじゃないかと思うのですがどうでしょ?
そうでもない?
みんなキャラ弁なんて毎日よく作れるもんだー。

ポチりして頂ければ嬉しいです。

10.27.2010

News Letter メルマガ始めました。

I just decide to start 'News Letter'!
I will send you my cartoon KOMUSUBI-CHAN, sometimes.

Sign up now! You may sign up for  my News Letter on side bar gadget.

メルマガを始めようと思います。
基本、私のへたくそ1コマ漫画をお送りする予定です。
登録して下さいねー。サイドバーの「メルマガ登録」から登録して下さい。


10.21.2010

Almost there! Souffle Cheese Cake!

Hopefully, It's almost there!
あともうちょっと!しぼむのが許せないの!


nice and soft!
作りたいのは、カステラっぽいスフレチーズケーキ
Isn't it look nice?
I think it's very close!
ちゃんとしゅわっとした食感も残ってる。
頑張れ私!!!
応援はクリックで!宜しくお願いします〜。

10.18.2010

Whole foods

I miss Whole Foods very much!
I'm wondering why there is no Whole Foods in Japan?


One of my favorite things to do in the US was hanging around the grocery store.
It's so much fun to see some products and ingredients. It's because always whipping up my imagination for cooking. 


I hope they will open the store in Japan! come on!!!


日本にもホールフーズが出来たらいいなと思っています。
何でないんだろ?
オーガニック商品中心のスーパーで、シャンプーなんかもオーガニックのものでね、デリもいーぱい種類があって、見てるだけでもめ---ちゃくちゃ楽しいのよー。
ちょっと高いけど、あれが近所にあったら私は毎日通うけどな。。。

おむすびの小結ちゃん 1コマ

「隠」の漢字間違い!

10.15.2010

スフレチーズケーキに追いかけられる夢を見そう。。。I'm so tired of making souffle cheese cake.

ほぼ毎日スフレチーズケーキを試作しています。嘘だと思うでしょ?ホントなのよー。
はちみつを入れてみたり(表面が焦げやすいけどカステラっぽい味になる。)、コンデンスミルクを入れてみたり(入れなくても違いが分からなかった。)、新商品のチーズを使って(ケーキには向かないかも?)、オーブンの温度を変えてみたり(急激に冷えるとしぼむ。)、焼いた後にどーんと落としてみたり(縮まないそうです。)
化学の実験並みにあれこれやったわー。
で、毎日スフレチーズケーキを家族に食べて貰っています。。
今気づいたけど、半分の量とかでやれば良かったかも?ホール一個分って大きいものね〜。
レシピはいい感じになったけど、どうもスフレだから温度調節などが難しいわ。
あー暫くは食べたくないなー。



I'm trying to make the best souffle cheese cake.
well, This is something wrong that I pick souffle type. because It's super delicate!
so, I've been making a souffle cheese cake to find the best recipe... 
OK. Let me tell you something. This is crazy.
It's like experimentation! but I'm not high school student or anything!
I added honey (scorched bit), try different cheese(cheddar, gouda, cream,sharp kind and soft kind),use corn starch instead of using flour, change oven temperature(I guess this is most difficult part for souffle), an etc.
So, my family complain what they have to eat souffle cheese cake everyday...
I just decide I'm not gonna make souffle cheese cake tomorrow and day after tomorrow.
Hope I can find the best recipe soon! pray for me!!!

私にクリックの愛の手を。

10.08.2010

Salmon BENTO シャケ弁

明日はシャケ弁じゃ!
ちょっと隙間があるので、ブドウを入れるかどうか悩み中。つぶれるかな?
Salmon BENTO


チョコチップバナナケーキもおやつに持っていきます。あれ、めっちゃ美味しく出来たの。


Final Answer??? Souffle Cheese Cake カステラっぽいスフレチーズケーキ

I made Souffle cheese cake again!
and, I think it is the most successful piece ever I have.


カステラっぽいやろ?
Holy! This is it!!! Super scrumptious!!!!


cheddar cheese
合田さん(ヤギ)がいい仕事してまっせ!


well, before I show you this recipe, Let me try another way of making this. 
I did this for the way which is whipping egg whites and yolks separately. but I would love to try the way whipping whole eggs without separately.


6度目か7度目の正直!チェダーチーズとゴーダチーズでいい風味が出ました!あと、粉の配分とか丁度いいの見つけるの大変だったなりよー。
ぐじゅぐじゅしたスフレチーズケーキはあんまり好きじゃないので、カステラっぽい感じに仕上げました。でもちゃんとしゅわっともしてる。
最高に上手にできたけど、これは別立て法で作ったので、共立て法でも試してみたい!
レシピアップはその後にさせて頂きます。


Give me a moment please!


待てないあなたはクリックして待っていて下さい。


10.07.2010

秋刀魚、SANMA(Pacific saury)

今日の夕飯は秋刀魚の塩焼きです。
お皿からはみ出ました。

大根おろしにポン酢で頂く予定よー!!
あと、おくら入り卵焼きと、アスパラガスのおかか和え、残り物の煮物、しめじとサツマイモとわかめのお味噌汁、納豆、ごはん、食後にはぶどうがあります。


これ、一尾90円だったのー。うれしー。


秋は最高!クリック4649!

Struggle for Best Souffle Cheese Cake

I've been trying to find the best Souffle Cheese Cake recipe, since I ate scrumptious cheese cake from cake shop.
I'm not big fun of souffle type. I usually take Rich and Creamy Baked type. Yes! I like Cheese Cake Factory!


Today I made souffle type again.

Hmmm, It's not what I want to!
I will try it again...



10.06.2010

Oct.6th Today's Lunch

Here is Today's Lunch!
手抜き万歳!
sliced beef and Tofu simmered in soy and sugar
Bean sprouts namul
green salad with cheese
Bibimbap rice
Easy Lunch!


今日はコリアンっぽいランチでした〜☆
もやしのナムルは、茹でたもやしにごま油とちょっとのラー油と塩を和えるだけで出来る簡単料理なんだけど、これが案外侮れない美味さ!
おすすめですー。


いやーどうも。クリックお願いします。

父上作、松茸?なスイートマロン Look like a mushroom, but it's sweet marron!

うちの父上が、栗のおやつを作ってくれました。


見てこれ!
松茸?
松茸か?と思ったら、栗なの〜。
茹でた栗にコーヒーシロップとコーヒーフレッシュを入れて茶巾包みにしたらしいんだけど、栗が濃厚で美味しい!!!


栗でした〜。
なかなか洒落てるよね。父上ナイス!


My dad just made this desert for us.
It's look like a mushroom, but it's sweet marron! Isn't it cute?
That's why I like autumn!!!


Will you please click below? I'm on ranking site!


10.01.2010

Tomorrow's Bento

Here is my Tomorrow's BENTO.


:Green pepper (left over)
:Meatball
:Mac salad
:HIJIKI sea weed (left over)
:Seasoned mushrooms rice (left over)


It's all right with left over!
泥棒っぽい模様!
暑い間は腐るのが怖かったけれど、最近は涼しくなったしお弁当を持っていくようにしています。
おやつにビスコッティも持っていくよ!
ピクニック気分ですがそれが何か?


今日ははりきって更新しまくりました。応援のクリックお願いします。

Oct 1st. Today's Lunch

Time does rush by, doesn't it? It's already October!!! How can be so quick??
I like spring and autumn, since it's not too hot nor too cold.
I used to live in Maui-Hawaii and Denver-Colorado.
Honestly, my bet is It is much better than Japanese summer or winter. Japanese humid weather makes it worse.
Anyway, I enjoy autumn in Japan right now!


Here is my lunch.
トマトももうすぐ終わりだねぇ。
deep fried chicken breast
HIJIKI sea weed


Stir-fry green pepper and smallfry


nearly the end of tomato season
seasoned mushrooms rice 
TOFU and GYOUZA dumpling soup
I'm full... now I'm sleepy...zzz....


暑い夏が終わって、やっと秋らしくなってきましたね。
新米が美味しい季節。栗ごはんやきのこごはんを楽しんでいます。


レシピブログのランキング参加中ですー。今日は和食部門の5位に入ってました!ありがとうございますー!

Labels

Japan (137) Sweets (106) for kids (71) cook in the american style (63) column (51) 日本語 (42) America (40) vegetable (34) chocolate (33) fruits (32) diet (26) meat (24) healthy (23) Breakfast (22) travel (20) easy (19) snack (19) Egg (17) item (17) tea (17) Idea (16) Tofu (16) dessert (16) spring (14) rice (13) Bread (12) spice (12) the basics (12) Event (11) Sauce (8) Soy Milk (8) summer (6) Autumn (5) bento (5) press (5) 郷土料理 (5) book (4) Bake shop (3) Movie (3) Seafood (3) Test (3) kagawa (3) noodle (3) plant (3) introduction (2) peanut butter (2) tokyo days (2) trip (2) a (1) fish (1)