Tonkatsu is very popular food for all Japanese.
2 slices pork loin - about 1 lb
salt - a pinch
pepper - a pinch
flour - proper quantity
egg - 1
bread crumbs (called 'PANKO')- proper quantity
Actually, It's easy to cook this.
Also,the Pork is nutritious!of corse, it is rich in great protein.
a treasure-house of vitamin B1 and it is full of an essential amino acid!
*Ingredients*
(2 servings)
(2 servings)
2 slices pork loin - about 1 lb
salt - a pinch
pepper - a pinch
flour - proper quantity
egg - 1
bread crumbs (called 'PANKO')- proper quantity
salada oil - for deep frying
*Directions*
*Directions*
1. cut of a string of pork.
2. sprinkle with a little salt and pepper on both side of the pork.rub it little bit. keep this about 10 minutes in refrigerator.
3. Dredge the pork in flour.
4. Dip pork into beaten egg.
5. Dredge the pork in bread crumbs tightly.
6. Deep fry the porl in the oil which preheated 350F. When the pork turn light brown, take out it from oil.
7. Cut meat into bite-size pieces!
Dip it into sause and enjoy it!!!
*You can find 'TONKATSU sauce' in a asian food section of grocery store. Also,stake sauce or ponzu are good with TONKATSU!
日本の方達が大好きなトンカツ、実は作るのがとても簡単です。
豚肉には、良質なタンパク質や必須アミノ酸、それからビタミンB1がたっぷり含まれており、栄養価の高い食品です。
材料
(2人分)
豚ロース - 2切れ(約450g)
塩 - 少々
こしょう - 少々
小麦粉 - 適量
卵 - 1個
パン粉 - 適量
サラダ油 - 適量
- 豚肉を叩き筋を切ります。
- 豚肉の両面に塩こしょう少々し、揉み込みます。冷蔵庫で約10分程寝かせます。
- 小麦粉をまぶします。
- 溶き卵につけます。
- パン粉をまぶし、ぎゅぎゅっと押すようにします。
- 175度に予熱しておいた油で揚げます。黄金色になれば取り出します。
- 一口サイズに切って出来上がり。
トンカツソースや大根おろしを添えたポン酢につけて召し上がれ!
熱々がたまらない〜!!!
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