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12.31.2010

簡単チキンテリーヌ 焦がしバターの黒こしょうソース

モニター当選し頂いたGABANの黒こしょう、何に使おうかずっと考えていました。
レシピブログのGABANスパイスを使った肉料理レシピモニター参加中
スパイシーなMac&Cheeseもいいしー、チキンのオーブン焼きもいいしー。うーん。。。

もうすぐお正月だし、簡単に出来て見栄えするものを作ろうと思って、チキンテリーヌを作ってみたよー。


鶏ももミンチで作るので簡単です。
チキンテリーヌ
*材料*
鶏ももミンチ 245g
豆腐 120g
卵 1個
塩 小さじ1
醤油 小さじ1
黒こしょう 適宜

お好みの野菜 適量:にんじん、いんげん、レンコン、ブロッコリーを今回使いました。

*作り方*
豆腐は30分以上水切りしておく。
野菜は茹でておく。
型にラップを敷いておく。(牛乳パックなどでもいいと思います。)
蒸し器を沸かしておきます。

1、野菜以外の材料を全てフードプロセッサーに入れて混ぜ合わせます。もしくは手で混ぜる。

2、1'を型に流し込み、野菜を並べていきます。(切った時の断面を頭に描きながら野菜を並べて下さい。私、ちょい失敗しましてん。。)

3、中火で20-25分蒸します。

4、冷えたら切って盛りつけます。
ガーン!!!思ったようにキレイに出来なかった!!!


上に飾ってごまかし。。。これでいいのだー!
鶏は結構あっさりしているので、焦がしバターの黒こしょうソースをつけて頂きます。私は塩こしょうでシンプルな味に仕上げたけれど、お好みでガーリックパウダーやしょうゆなどを加えても美味しいです。

ソース
*材料*
バター30g
塩、黒こしょう 各適宜

*作り方*
1、ミルクパン、もしくはフライパンでバターを溶かしていきます。

2、泡泡してきたら弱火に。

3、塩、こしょうを入れます。バターが焦げてきたら火を止める。

4、熱を冷まし、冷蔵庫で少し冷やします。
5、シャーベットくらいの固さになったら混ぜてホイップ状にします。これを添え、上から少しこしょうをパッパで出来上がり。

あのね、すごく簡単で材料もシンプルなんだけど、想像よりずっと美味しく出来るの!
スパイス類は黒こしょうしか入ってないんだけれど、もっと複雑な奥行きのある味がするんだわ〜!
是非作ってみて下さいね。

年忘れクリックをお願いします。


Here is English recipe!
It's easy tofu chicken terrine.

*Ingredients*
about 8.5 oz Ground Chicken (Dark meat)
about 4 oz Tofu(Silk)
1 Egg
1 tsp salt
1 tsp soy sauce
Black pepper to taste
carrots, green beans,lotus root, broccoli to taste. (You can also use mushroom or asparagus or young corn  if you like.)

*Directions*
1,wrap a tofu in kitchen towel and place tofu on the plate. then microwave about 20 seconds. (Please DO NOT too long!) Remove damp towel.

2, whatever cut vegetable you desire.

3, place on parchment paper on terrine pan or loaf pan.

4, preheat steamer to medium heat.

5, In a food processor, Blend ground chicken, tofu, egg, salt, soy sauce and black pepper together.

6, Spread half of chicken filling into pan, and place some vegetable, then cover the vegetable with filling.

7, Cover with parchment paper, Steam for 20-25 minutes.

8, Cool terrine, then slice.


Scorched butter paste sauce
*Ingredients*
1 oz  butter
salt and black pepper to taste

*Directions*
1, In a pan, melt butter a medium heat.
2, When it start bubbly, reduce the heat down.
3, Add salt and pepper.
4, Turn off the gas, when it scorched
5, Cool down, put in fridge. When it turns as soft as sherbet, mix and make a paste.

I hope you enjoy a Tofu Chicken terrine!

12.27.2010

Chiffon cake

I made Chiffon cake!!!
Love it!

シフォンケーキ、焼いたよー。でかくて嬉しい!

クリックお願いしますです。

12.24.2010

Christmas decorating idea

Did I ever tell you how I love the polka dot?
Here's my Christmas decorating idea for tableware.
You just need origami paper. Cut into small round shape. place on a saucer!
Happy Merry Christmas guys!!

折り紙でクリスマス気分を盛り上げてみました。
丸く切って置くだけ。
簡単だけどなかなか可愛いでしょ?でしょ?
ハッピークリスマス!

こちらをクリックして頂けたら、嬉しいなーなんて!

12.23.2010

アールグレイムースのロールケーキ Earl Grey mousse Roll cake!

クリスマス用に、チョコのかかったロールケーキを作りました。
じゃじゃん!
中にはアールグレイのムースが入ってて、チョコと相性いいと思うの。

*作り方*
1、ロールケーキの生地はこちらを参考にさせて頂きました。これの半量で、24×26cmの天板で焼いたよ。
Cpicon 純生ロール by ゆきらいん
あっという間に焼ける。

ムースは前に作ったミントのムースを応用しました。ミントリキュールを入れる代わりに、牛乳で煮出したアールグレイで風味をつけます。

レシピはこちら。
(アールグレイムース)
*材料*
牛乳 100cc
マシュマロ 約50g
生クリーム 50cc
グラニュー糖 小さじ2
アールグレイのティーバッグ 2包
こやつが今回のポイント!
2、牛乳を温め、紅茶のティーバッグを投入し煮出します。ティーバッグはよけて、そこへ、マシュマロを入れ溶かす。溶けたらあら熱をとる。


3、生クリームに砂糖を加えて固めに泡立てる。
4、1'が冷えたら2’に混ぜる。ムース出来上がり。


ムースは案外簡単に出来ちゃうでしょー。でも、ムースがゆるゆるのようだったら、冷蔵庫で少し冷やしてからの方が上手に巻けると思います。


5,焼いた生地にムースを流して巻きます。





くるりんぱ!
巻き寿司とかロールケーキの端っこって何か好き。
6、冷蔵庫で2、3時間落ち着かせます。


7、チョコを上にかけます。だーっとかけて、冷蔵庫へ。レシピはこちらのガナッシュクリームを参考にさせて頂きました。
Cpicon 初めてのザッハトルテ by yukko1227
これを
はみでた!


因みに、余ったガナッシュクリームで飾り付け用のアーモンドチョコを作りました。
つやつや。


それから、あとの残り全部生チョコにしました。固まっちゃってても、湯煎しなおして、ラップを敷いたタッパーに流して冷蔵庫で冷やす。冷えたら切り分けてココアをまぶす。
たっぷりある
8、飾り付けをし、切り分けたら出来上がり!
便利!
飾り付けのセンスがないのよねー。私。。。

味見したけど、もっとムースが多くても良かったかも?ムースのとこもっと食べたい。でもそうなるとヘビー過ぎるかしら?好みによるかな?
ではでは、皆様、メリークリスマス!


I made Earl Grey mousse Roll cake for Christmas!
 Here is the recipe.
*Ingredients*
(cake) 9.5 inch ×10 inch square pan
2 egg
1/4 us cup (45g) granulated sugar
6 tbsp (35g) flour

(Earl Grey mousse)
3 and 1/3 oz (100 cc) milk
1 and 2/3 oz (50 g)marshmallow
1 and 2/3 oz(50 cc) heavy cream  
2 tsp sugar
2 Earl grey teabag

(Ganache)
3 and 1/3 oz (100 cc) heavy cream
3 and 1/2 oz (100g) chopped semi sweet Chocolate

*Directions*
Preheat oven to 360F. Place the parchment paper on the cake pan.

1, Combine eggs and sugar, Beat it with an electric mixer in a double boiler until very very fluffy.

2, combine well sifted flour with a spatula until it gets smoothly.
3,pour the batter into the pan.Bake for 8 to10 minutes at 360F.
4, Remove from the oven, turn onto clean kitchen towel which is slightly wet. Let cool.
5, Let's make mousse next! In milk pan, Melt marshmallows in milk over low heat. Let cool it.


6,add sugar to heavy cream, Whip it. Fold 5' in whipped cream. If it's too liquidly, put this in a refridge for 30 minutes.
7,place 6' on sponge cake. Roll cake up!


8, Leave it in a refridge a few hours.
9, OK. we gonna make ganache cream! In milk pan, Melt chocolate in heavy over low heat.


10, pour it on the roll cake without wavering. Go for it!!!


11, Cool it in a refridge until Ganache dried.
12, Decorate with Chocolate whipped cream, fruits or nuts, if you desired.
13, when you gonna cut this, You better warm up the knife.



Wish you a very merry Christmas!!!!

ランキングに参加しております。クリック頂けたら嬉しいです!

12.16.2010

the Award!

I am awarded by Michael Toa from http://michaeltoa.blogspot.com/.
Thank you so much!!!




and I received 10 questions the following. check out!


1. When did you learn to cook?
2. Name three things that are always in your fridge. 
3. Do you have any food guilty pleasures? 
4. Tell us about your most memorable meal...
5. What is your drink of choice?



OK. here we go.


1.  I picked up to cook from my mom and dad. I 've been learning seriously professional things from my dad since I backed from america. because he is a Japanese chef and he runs restaurant. My mom is not professional. but She used to bake bread, cake, cookie when I was little. and I love both professional and family style of food!


2. Milk, Chocolate and Tofu.


3. Deep fries. and Pie with vanilla ice cream. yummm.


4. Too many! I have funny memory with Thanks giving dinner. After I ate Turkey, I couldn't stop fall in sleep! I new that I shouldn't have sleep during dinner, but I did!!! I'm bad...


5. Green tea is my soul drink!


Did you have enjoy to read my answers? I hope so!









12.07.2010

おじゃこ雑炊にポン酢 Baby Sardines Zousui

雑炊にちょちょっとポン酢を垂らすと美味しいってご存知ですか?
ふぐ雑炊や牡蠣雑炊、お鍋のシメにお雑炊を作ったら是非試して下さい。サッパリとして美味しいのです!
新鮮でまろやかでこのポン酢すごく良かった。


今日はおうちにあるものでおじゃこ雑炊を作りました。
おじゃこに塩っけがあるので、お塩は味見をして調節して下さい。
おじゃこ雑炊
*材料*1人前
水 1カップ
冷やご飯 多めに一杯
スライス干し椎茸 4枚
昆布茶 小さじ1
薄口醤油 小さじ1
塩 適宜
長ネギ、人参、カブの茎、白菜 適宜
じゃこ 大さじ2
卵 1個
もみじおろし、刻みネギ、ポン酢は適宜


*作り方*
1、水に干ししいたけ、昆布茶、醤油を入れます。お好みで塩を加えます。

2、ざるに冷やごはんを入れて洗い、10分程水切りします。

3、野菜をみじん切りにします。だし汁の干しシイタケも戻ったら、みじん切りにします。

4、だし、ごはん、野菜、じゃこを全てお鍋に入れて火にかけ、ぐつぐつしたら溶き卵を回しかけ、ひと呼吸置いて出来上がり。もみじおろし、刻んだネギ、じゃこをトッピングし、お好みでポン酢をかけて召し上がれ〜☆
これを火にかける。


ポン酢でキュっと味が締まる!
ヤマサ「鮮度の一滴」レシピモニター参加中!
中に入れる具材は、しめじやエノキやしいたけ、大根やカブやその茎の部分、ネギやタマネギや人参、サツマイモやカボチャや白菜、それから、ちくわやかまぼこや油揚げなど、冷蔵庫の残り物を刻んで入れて下さいね。
一応分量は目安として書きましたが、簡単に言えば、お吸い物を作って、洗った冷やごはんと刻んだお野菜を入れて、卵をまわしたらそれだけで出来ます。
塩分控えめにして赤ちゃんの離乳食にもどうぞ!

ポチ、お願いしますー。


Have you ever tried to add a drop of PONZU on ZOUSUI? It'll taste better and fresh.
I used to make Zousui for american kids as a baby food. and They love it.
If you have leftover cooked rice in your fridge, Let's do it!

*Ingredients*1 serving
about 1cup water
1 to 1 and 1/2 cup Cooked Rice
4 piece Sliced and dried Shiitake mushroom
1 tsp Kelp tea powder
1 tsp Usukuchi(light colored) soy sauce
Salt  to taste
Green Onion, Carrot, Napa Cabbage, Turnip... etc. to taste
2 tbsp Baby Sardines
1 egg
MOMIJI OROSHI(grated daikon radish with red pepper), chopped chive, and PONZU  to taste

*Directions*
1, Let's make a Japanese taste soup stock! In a bowl, Combine water, dried shiitake mushroom, Kelp tea powder and soy sauce. add salt to taste.
2, Wash Cooked rice. and Drain more than 10 minutes.
3, Cut all vegetables into tiny pieces. take out Sliced shiitake from soup stock. then cut it too.
4, Put 1'2'3' and Baby sardines in a small pot and bring to a boil till cooked. Beat eggs in a bowl, pour over the soup and cook an additional 10 sec.
5, Serve with MOMIJI OROSHI, Chopped chive and PONZU if you like.

You can also put in such as ABURAAGE(deep fried Tofu), Shrimp,Chicken, crab meat, mushroom, Daikon raddish, Bok choy, mix vegetable, sweet potato, green bean and so on.
It's like Chicken soup. There are no definite rules with ingredients. right?
I think, It's OK  even if you use left over chicken soup instead of making soup stock from my recipe. Feel free to arrange ingredients! It should be fine!
Easy , Quick and Yummy!
Please tell me when you try out your best Zousui!

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